Rohkem pidu, vähem läbu – jaanipäev on läbi

Jaanipäev on möödas ja ööd hakkavad taas pikemaks venima. Koos sellega on Juvente kaine jaanipäeva kampaania lõppenud. Ettevõtmine oli väga lõbus ja osavõtjaid oli päris palju. Oli tore näha, et lisaks meile oli ka teisi, kes jaanipäeva pigem kainelt tähistada tahtsid. Kõigi kampaanias osalejate jaanipäev möödus rohke peo ja vähese läbuga.

Aga mida siis tegid juventekad jaanipäeval ja kus nad üldse olid?

Anne-Mari näiteks veetis jaanipäeva Muhus. Lõkke ääres sai pidu peetud koguni kahel õhtul. Ei puudunud ka tants ja trall. Lõkke ääres lauldi kõigile tuntud laule ja räägiti vanu külajutte. Seltskonnas olid pea pooled täiesti kained ja need, kes alkoholi tarbisid, tegid seda mõõdukalt. Kedagi jooma ei survestatud ja laual isegi polnud alkoholi. Kordagi polnud tunnet, et nüüd oleks pidu selle võrra vähem – pigem vastupidi.

Keit veetis enda jaaniõhtu Lõuna-Eestis. Tema valitud jook oli mustikavesi ja teiste piduliste eelistus näis olevat Värska vesi. Olgugi, et mitte joomise pärast tunti muret, ei survestanud keegi kedagi jooma. Seltskond oli valdavas enamuses kaine ja pidu kestis hommikuni.

Indreku jaanipidu möödus Tartus ja üsna rahulikult. Pärast tööpäeva sõitis Indrek sportlikult rattaga Raadile, kus toimus suur pidu. Seal sai nautida erinevaid esinejaid ja end tule paistel soojendada. Tema valitud jook oli kali.

Kokkuvõtlikult võib öelda, et juventekate jaanipäev möödus lõbusalt ja meeldejäävalt. Kindlasti oleme sama üritusega tagasi järgmisel aastal.