Noortevahetus “Communication is the Key” Islandil 2018

Nagu eelmisel aastal, võis ka nüüd aprilli viimasel nädalal leida Islandilt targaks saamas 5 eestlast. 21. kuni 26. aprillini toimus Galtalækjarskógur-is noortevahetus “Communication is the Key”, kus lisaks eestlastele osalesid ka noored Islandilt, Rumeeniast ning Bosnia ja Hertsegoviinast.

Nädala jooksul juhiti tähelepanu sellele, kuidas muuta paremaks noorte suhtlusoskust, millised meetodid on konfliktide vältimiseks ja lahendamiseks, kuidas vähendada ja jagu saada ühiskondlikust survest ning suheldi aktiivselt, et noored oleksid valmis töötama rühmades ja võõraste inimestega ning saaksid hakkama keeleliste, kultuuriliste ja muude suhtlustakistustega.

Eestist olid seekord Islandil rühmajuhtidena Kaisa ja Andres ning osalejatena Triinu, Remi ja Suvi. Iga rahvusvaheline noortevahetus on väga oma nägu ja tegu. Suvi ja Remi jaoks oli see nende esimene, aga kindlasti mitte viimane.

Suvile jätsid kõige positiivsema mulje kõik need aktiivsed ja head inimesed oma siiruse ja vahetusega. Ka Triinu nõustub, et noortevahetuste juures on just see tema lemmik, tuleb kohe nii palju motivatsiooni ja kindlus, et see, mida me teeme on õige. Ka Remile väga meeldis tuvuda uute ja võrratult omamoodi inimeste ja kultuuridega. Aga kindlasti polnud vähem olulised ja imelised ka Islandi ebareaalne loodus ning võimalus mõelda teemade üle, millele me muidu väga tihti ei mõtle ja saada õpetussõnu, mis on alati väga vajalikud.