Tulevik algab siit

6.–11. augustil veetis seitse juventekat aega Rootsi kõige vanemas linnas Sigtunas, kus toimus nii meie ülemaailmse katuseorganisatsiooni IOGT kongress kui ka projekt Empowerful. Kui kongressi eesmärk oli vastu võtta palju olulisi otsuseid seoses IOGT ja selle liikmete tulevikuga, siis projekti eesmärk oli noori võimestada ning anda neile motivatsiooni ja innustust oma hääle leidmiseks ja selle kasutamiseks. Meile tutvustati erinevaid projekte, mida viivad läbi teised noored üle maailma ja mis on osutunud edukaks. Juventekad said oma kogemusteportfellid paksult uusi ideid täis pakkida ja kohvrite laevale tagasi vedamine oli pühapäeval sedavõrd raskem. Siinkohal ongi kõige targem lugeda mõningate osalejate endi mõtteid ja kogemusi!


Mulle avaldas tõsiselt muljet see, kuidas kongressil oli väga erinevate taustadega inimesi kõikjalt üle maailma, kuid kõigis oli ikkagi midagi ühist, ühised ideed ja maailmavaated. Kõik toimis; inimesed tundsid end hästi ning et nendega oli arvestatud. See oli väga motiveeriv ja hea keskkond uute ideede tekkimiseks. Väga super!

Suvi

Suvi, Remi ja Anastasia

Rootsis toimunud 69. IOGT konverents oli ülimalt positiivne ja kasulik üritus. Aukartust äratas – äratab siiani –, kui motiveeritud kõik olid ning kuidas kõigil on vähemalt üks ühine eesmärk, muuta maailma paremaks kohaks. Terve konverents oli sisustatud meeldejäävate töötubade ja loengutega ning minu jaoks kõige huvitavam ja ehk ka mõtlema panevam oli Olivier van Beemeni, tunnustatud ajakirjaniku ja autori loeng, kus ta rääkis, kuidas toimub suurkorporatsiooni Heinekeni äritegevus Aafrikas – äritegevus, mis hõlmab suurel hulgal prostitutsiooni ning altkäemakse. Läbi erinevate töötubade õppisime näiteks, kuidas anda kunstiteostega sõnumit edasi, kuidas korraldatakse suurepärast ja kainet pidu ning missugused omadused teevad juhist hea juhi. Vabal ajal saime tutvuda Sigtunaga ning käia suplemas, mis oli üsnagi värskendav. Kokkuvõtvalt oli see nädal väga tegus, motiveeriv ning arendav.

Remi


IOGT 69. kongress oli minu jaoks esimene suur üritus Juventega, kus ma osalenud olen. Alguses oli see kõik minu jaoks väga tundmatu, aga harjusin sellega ruttu. Kongress oli väga positiivne ja ma õppisin sealt palju tervisliku eluviisi kohta. Me käisime mitmetes seminarides ja töökodades, kus saime ennast loominguliselt väljendada ja uute inimestega tutvuda ning õppisime, kuidas inimesed mujal maailmas muudavad meie elu paremaks.

Kustav


Võrreldes teiste juventekatega oli minu jaoks IOGT 69th World Congress Sigtunas ilmselt hoopis teistsugune kogemus. Mitu päeva ühes ruumis istuda ja otsustada kõige tähtsamate asjade üle koos kõige tähtsamate inimestega andis väga selgelt tunda, et sellel, mida me teeme, on päriselt ka mingi mõju. Kõik muud toredad arutelud, „loengud“ ja koostegemised olid ka tohutult motiveerivad. Tunnen, et pärast seda vahvat suvelaagrit on Juvente Eesti tiim hoopis tugevam ning laetud sellesama motiveeriva energiaga.

Triinu